Oudheidkundige Vereniging “HERDEREWICH”

Laatste Nieuws. Activiteiten. Vereniging/Vischpoort. Harderwijk. Hierden. Verhalen over .... 2e Wereldoorlog. Onze sponsoren. Bibliotheek. Vittepraetje. Archief. Lidmaatschap. Links. Contact.


ARCHIEF 2018LEZING 24 APRIL

Emiel Hakkenes houdt een lezing Emiel Hakkenes over Eibert den Herder. Eibert den Herder heeft zich zijn hele leven ingezet voor het behoud van de Zuiderzee. Toen dat een verloren zaak werd, richtte hij de Holland-Veluwe lijn op een scheepvaartverbinding tussen Amsterdam en de Veluwe. Hierbij bracht hij duizenden Hollanders naar de Veluwe. lees verder. (0418)

ALGEMENE LEDENVERGADERING

Onze jaarlijkse ledenvergadering vindt dit keer plaats in het stadhuis. We beginnen in de raadzaal met een korte ledenvergadering en bezoeken daarna de expositie en het Historisch Kenniscentrum en Streekarchivariaat, voor zover dat laatste klaar is. Lees verder. (0318)

HET HISTORISCH KENNISCENTRUM HARDERWIJK

In het vernieuwde stadhuis is een kamer beschikbaar voor historisch Harderwijk. De drie bibliotheken: die van het Stadsmuseum, van Herderewich en van het Streekarchief zullen er een plek krijgen, waarmee de toegankelijkheid van de boeken vergroot wordt. We zijn samen druk met het verhuizen, catalogiseren en inruimen van de boeken. De verhuizing van het archief laat nog op zich wachten. De luchtvochtigheid en temperatuur is nog niet op orde in de kelder, waar het archief komt. (0318)

DE OPENING VAN HET STREEKARCHIVARIAAT EN HET HISTORISCH KENNISCENTRUM laat nog op zich wachten. We hopen toch echt dit voorjaar de deuren feestelijk te kunnen openen. (0118)

17 JANUARI ERFGOEDCAFE “HERBOUW DE LUTTEKEPOORT!”

Die inzending van Laurens Sloot en Godelieve Vrijhof–Sloot als stadsidee heeft veel tongen losgemaakt. Een goed idee? Of een losse flodder? In ieder geval een mooi onderwerp om eens over door te praten. Dat kan tijdens het erfgoedcafé woensdag 17 januari o.l.v. Ben Nitrauw. Lees verder (0118)18 JANUARI GEZONDHEIDSZORG OP DE NW-VELUWE

De volgende avond zijn we weer in de Catharinakapel, nu om te luisteren naar Henk Beltman, die studie heeft gemaakt van het ontstaan van de zorginstellingen op de NW – Veluwe.

Aanvang 20.15 u Toegang gratis (0118)