Oudheidkundige Vereniging “HERDEREWICH”

Laatste Nieuws. Activiteiten. Vereniging/Vischpoort. Harderwijk. Hierden. Verhalen over .... 2e Wereldoorlog. Onze sponsoren. Bibliotheek en Shop. Vittepraetje. Archief. Lidmaatschap. Links. Contact.


ARCHIEF 2017HANZE, ALLES IS HANDEL

Iedere Harderwijker die geen “nee-..” sticker heeft, ontvangt de prachtige Special over De Hanze in de brievenbus. Deze uitgave is een initiatief van Herderewich, in samenwerking met de gezamenlijke organisaties die zich op de een of andere manier met de historie van Harderwijk bezig houden. Ook de overheid en diverse bedrijven hebben financieel bijgedragen. Heeft u hem gemist? Laat het ons weten. Zolang de voorraad strekt, kunt u er een aanvragen. Wilt u hem digitaal ontvangen? Klik dan hier. (0517)

DE KRONIEK 2016 IS VERSCHENEN!

Het is weer een mooie verzameling van gebeurtenissen in het jaar 2016. Wilt u hem inzien? Klik hier. Wilt u hem bestellen? Stuur dan even een berichtje naar de secretaris@herderewich.nl

Hij is gratis voor de leden. Niet leden betalen € 4,50. (0517)

KRONIEK 2017 SCHRIJVEN

Vind je het leuk om mee te schrijven aan de Kroniek?

Meld je dan bij info@herderewich.nl (0517)

LEZING OP 23 MEI

Liek Mulder zal een presentatie houden over de slag in de Javazee, waar hij samen met Anne Doedens een boek over heeft geschreven. Deze wijziging is in verband met ziekte van Peter Yska. (0417)

LINNAEUS VOOR PAAL?

De camera- paal voor of naast het Linnaeustorentje heeft ook het bestuur van Herderewich hogelijk verbaasd en verontrust. Het bestuur heeft daarover contact gezocht met de gemeente. Er zou sprake zijn van een vergissing, die binnenkort hersteld zal worden. We blijven het volgen. (0417)

DE DWANGBURCHT

De dwangburcht, die opgegraven is op de hoek van de boulevard, bij de Vissershaven, vertoont ernstige scheuren. Door drijfzand is het fundament weggeslagen. De gemeente en de directie van het Waterfront zoeken naar oplossingen om erger te voorkomen. (0417)

ALGEMENEN LEDENVERGADERING

Op 20 april houdt de vereniging haar jaarlijkse ledenvergadering. Voor de inhoudelijke stukken voor de vergadering, klik hier (0317)

HISTORISCHE MARKT, 20 APRIL VAN 19.00 U TOT 20.45 U IN DE KIEKMURE

12 tot 15 heel verschillende organisaties tonen hun activiteiten. Dat kan gaan van de archeologische opgravingen naar de Hierdense historie, van Monumenten in de stad naar de oude en nieuwe Hanze, van de mondharp naar de genealogie, van het Stadsmuseum naar de stadsgidsen. Komt dat zien en neem vriend en buren mee. (170417)

DE HANZE

Van 15 t/m 18 juni is Kampen de gastheer voor 187 Hanzesteden. Er worden duizenden bezoekers verwacht. Was is “De Hanze” eigenlijk? Herderewich wil in juni een Special uitgeven met informatie voor haar leden en voor inwoners van Harderwijk over de betekenis van de Hanze, toen en nu. (0117)

HET OUDE STADHUIS

Het Oude Stadhuis is toe aan een opknapbeurt. Er moet een aantal bouwkundige verbeteringen toegepast worden. De commissie samenleving van de gemeente heeft ingestemd met de plannen die voorliggen en wil een goede opknapbeurt financieren. In de raadsvergadering van maart zal het definitieve besluit vallen. Voor verdere informatie zie de website van de gemeente onder renovatie stadhuis. (0117)

HET HISTORISCH KENNISCENTRUM

In het verbouwde, nieuwe, stadhuis komt in de ene vleugel de bibliotheek. Bij de ingang naar de bibliotheek, in de hal van het stadhuis, komt een historisch kenniscentrum. De boeken van Herderewich en het Stadsmuseum krijgen er een plaatsje. Er is WiFi, er komen een soort studieplekken, er komt een leestafel, kortom, het wordt een ontmoetingscentrum, waar ook de historie van Harderwijk een plek krijgt. Herderewich zoekt nog vrijwilligers voor de functie gastheer of gastdame. Wie vindt het leuk om vanaf juli een dagdeel per maand dit te doen? Aanmelden bij de secretaris@herderewich.nl (0117)